TÉMA: Jó tudni

Egyre nagyobb a harc a jó és kedvező árú ingatlanokért, éppen ezért fokozott szerepet kapott a foglaló kérdése. Mikor kell kifizetni a foglalót és mekkora összegű legyen? Elbukhatom-e a pénzt? Kell-e ügyvéd hozzá, és milyen kockázatai vannak a foglaló kifizetésének? Belemenjünk-e egy ilyen üzletbe? Cikkünkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk.

Hány éves kortól meddig köthetjük meg a biztosításunkat? Milyen egészségügyi állapotban kell lennünk, hogy szerződést köthessünk, és mitől függ, hogy mennyit kell fizetnünk? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keresünk választ.

Az árak növekedése mellett értelemszerűen mindenki ott próbál meg spórolni, ahol csak tud. Éppen emiatt nagyon hasznos volna egy olyan lista, amely bemutatja, hogy az otthoni gépeink pontosan mennyit fogyasztanak. Cikkünkben egy ilyen listát állítottunk össze.

Előbb vagy utóbb érkezni fog egy jobb ajánlat, vagy az eddig munkahelyünk már nem lesz szerencsés a karrierünkre nézve, esetleg családi helyzetünkből adódóan lesz szükségszerű a váltás. Éppen emiatt fontos kérdés, hogy mikor lehet végkielégítésre számítani, és mekkora ennek az összege? Cikkünkben ezt mutatjuk be.

Egyre népszerűbb ikerházakba vagy többlakásos házakba költözni, amelynek keretei között osztatlan közös tulajdon jön létre. De mit tehetünk meg egy ilyen házban a többiek engedélye nélkül és mit nem? Milyen alapvető szabályokkal kell számolnunk, és mik a buktatói az ilyesféle együttéléseknek? Cikkünkben ezeket mutatjuk be. 

Meddig fog tartani az ár-stop? Hogyan tudom igénybe venni a kedvezményt, milyen feltételeknek kell teljesülniük, hogy olcsóbban vegyük meg az üzemanyagot? Egyáltalán mennyit kérhetnek a benzinért? És mi a helyzet a nagyvilágban? Cikkünkben ezt mutatjuk be. 

Számos egyetemista az egész tanév során diákmunkából tartja el magát, a nyáron azonban több a diákok szabadideje. Ha pedig több a szabadidő, gyakran több munkát is tudnak vállalni, hogy egy kis pénzt spórolhassanak. Milyen erőviszonyokra számíthatnak idén a hallgatók? Cikkünkben ezt mutatjuk be.

Idén öt hosszú hétvége (ebből kettő lesz 4 napos) töri meg a dolgos hétköznapokat, a naptár alakulása miatt a szokásosnál kevesebb lehetőségünk lesz egy kicsivel…