Fejér megyei fizetős utak térképe 2022

0
Fejér megye az ország egyik központi fekvésű megyéje, ezért számos fizetős szakasz halad át rajta. Északon a nyugat felé húzódó M1-es autópálya, délebbre az ország első autópályája, az M7-es szeli ketté a megyét, míg a Duna mentén a Pécsig menő, majd később az Adriai-tengerig bővítendő M6-os autópálya húzódik végig a megyén.

Az első tervek szerint az M8-as autópálya meglevő szakasza is fizetős lett volna, azonban a társadalmi nyomás miatt ez végül kikerült a tervekből, és a dunaújvárosi híd használata ingyenes maradt. Mindazonáltal a megyét behálózó autópályák mennyisége tovább fog nőni, ha elkészül az M8-as út. Ez a tervek szerint a dunaújvárosi csomóponttól nyugat felé halad majd, és Lepsény környékén lép ki a megyéből, keresztezve az M7-es és az M6-os utat is.

A Fejér megyei matricákkal a megye központi fekvése miatt viszonylag hosszabb utak tehetők meg a környéken is, így Veszprémben Balatonvilágosig, Komárom-Esztergomban Tatabánya-Óvárosig, Tolnában pedig az M6-oson Dunaföldvár-dél csomópontig lehet autózni.

Érdekességképpen említjük meg az M11-es autópályát, amely elméletileg a megye északkeleti csücskét érintené egy körívben, azonban jelenleg az út megépítésének még a tervek szintjén sem fogtak neki.

TIPP: a térképre kattintva nagyobb méretben is megtekintheti.