Április 21?22-én országos traffipaxakció! Íme, a helyszínek

0

A Véda rendszer fix kameráit nemrég élesítették. Most pedig jön a mobil eszközök első komoly bevetése.

A Véda rendszer nem csupán fix kamerákból áll: a rendőrség kb. 160 mobil kamerát is vásárolt, amelyekkel április 21-22-én az egész országban ellenőrizni fognak reggel 6 órától másnap reggel hatig. Az akció egy összeurópai kezdeményezés keretében zajlik: a Speedmarathont számos európai országban megtartják ugyanabban az időszakban, amelyben nálunk is mérni és figyelni fogják az autósokat a rendőrök.

Mit figyelnek a kamerák?

Immár nem csak a sebességet, hanem azt is, ha valaki telefonál vagy nem kötötte be a biztonsági övét. Vagyis a KRESZ számos előírásának betartását ellenőrzik az okoskamerák.

Hol mérnek a rend őrei?

A rendőrség a Véda fix kameráinak helyszíneit is kihirdette, nem csoda tehát, hogy a mobil eszközök helyét is nyilvánosságra hozták. Az viszont már egy kisebb csoda ? ugyanakkor nagyon is illik a rendőrség egy ideje zajló cukikampányába ?, hogy a lakosságot kérdezték meg: hová menjenek ki traffipaxozni a Speedmarathon napján. Sokkal több helyszínt javasoltak az emberek, ahány kamera van ? sőt a rendőrség ugyan egy kamerával csak négy óra hosszat marad egy helyen, de még az áttelepített kamerákkal sem tudnak eljutni az összes javasolt helyszínre!

A lent található táblázatokból mindenki kikeresheti, hogy egy adott megyében mely útszakaszon mely idősávban lesznek jelen a rendőrök.

1. Bács-Kiskun
2. Baranya megye
3. Békés megye
4. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
5. Csongrád megye
6. Fejér megye
7. Győr-Moson-Sopron megye
8. Hajdú-Bihar megye
9. Heves megye
10. Jász-Nagykun-Szolnok megye
11. Komárom-Esztergom megye
12. Nógrád megye
13. Pest megye
14. Somogy megye
15. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
16. Tolna megye
17. Vas megye
18. Veszprém megye
19. Zala megye
20. Budapest