Számlavezetési díj nélküli bankszámlacsomagok

0

Nem mindegy, hogy a pénzügyek intézése során mekkora költséggel kell számolnia a számlatulajdonosnak. Jó néhány magyarországi pénzintézet kínál olyan bankszámlacsomagot, melynek a számlavezetési díja ingyenes.

A 0 Ft-os számlavezetési díj nem jelenti azt, hogy semmilyen költséggel nem kell számolnia a bank ügyfelének, hiszen sok más egyéb kiadás is felmerülhet egy bankszámla kapcsán. Azonban, bizonyos feltételek teljesülése esetén, akár a teljes költség is lehet csaknem ingyenes.

Íme, néhány számlavezetési díj nélküli bankszámlacsomag, a teljesség igénye nélkül

A CIB Bank ECO és ECO Plusz számlacsomagjainak számlavezetési költsége ingyenes, ha az ECO számlára a mindenkori minimálbér nettó összegének megfelelő mértékű, az ECO Plusz számlára pedig 450 ezer forint értékű jóváírás érkezik havonta. Az ECO ForYou számlacsomag számlavezetési díja kizárólag a diákok részére ingyenes, 18 és 24 éves kor között.

A Gránit Banknál a Gránit Kamat Plusz számla számlavezetése teljesen költségmentes, a bank nem szab feltételt az igénybevételéhez. További kedvezményes lehetőség a maximum 20 ezer forintig terjedő összeg mobil-, illetve netbankon keresztül történő díjmentes, belföldi utalása.

További, szintén feltételek nélkül megnyitható bankszámlacsomag a Gránit Bajnok, a Gránit Diák, a Gránit Digitális, a Gránit Hős és a Gránit Sztár. A Gránit Diák számlacsomaghoz tartozó bankkártya díjmentes, ezen felül pedig 20 ezer forintig az online történő belföldi utalások is ingyenesek. A Gránit Hős számlacsomag nemcsak díjmentes számlavezetési szolgáltatást nyújt, de átutalási díjat és bankkártya díjat sem kell fizetni, azonban ez a csomag kizárólag egészségügyi dolgozók számára elérhető.

A K&H Bank Minimum Plusz megnevezésű számlacsomagjának választása esetén a bank visszatéríti a számlavezetés díját, amennyiben a számlára havonta érkező összeg eléri a mindenkori minimálbér nettó összegét, illetve a pénzintézetnél lévő megtakarítások együttesen elérik az 500 ezer forintos összeget. A Bővített Plusz, valamint a Kényelmi Plusz számla esetében ugyanezen elvek működnek annyi különbséggel, hogy előbbi esetében a havi jövedelemnek a 150 ezer forintot, a banknál elhelyezett megtakarításnak pedig a 2 millió forintos összeghatárt, utóbbi esetében pedig a havi jövedelemnek a 300 ezer forintot, míg a megtakarításnál a 3 millió forintos összeghatárt kell elérnie.

A Magnet Banknál a Házhozszámla és a Csillag megnevezésű számlacsomag esetében az ügyfél dönti el, hogy 0 és 1000 Ft között mennyit fizet számlafizetési díjként. Ugyanez a helyzet a Diamond bankszámlacsomag esetében is, itt azonban követelmény, hogy minimum 100 ezer forint érkezzen a számlára havi szinten, mely összeg nem kötelező, hogy munkabér címén kerüljön utalásra, továbbá feltétel a bankkártya igénylése és havi kettő darab pénzügyi tranzakció teljesítése is.

Az MBH Banknál díjmentes számlavezetési csomag kizárólag a prémium ügyfelek számára érhető el MBH Prémium Számlacsomag néven. Ahhoz, hogy az ügyfél igénybe tudja venni ezt a lehetőséget, minimum 8 millió forintos megtakarítással kell rendelkeznie a banknál, illetve feltétel továbbá az elektronikus számlakivonat. Az MBH Diák Számlacsomag számlavezetése is díjmentes, de csupán kétéves időtartamig, és kizárólag a 14-25 éves diákok részére.

Az OTP Bank OTP Smart, valamint OTP Junior számlacsomagja kínál ingyenes számlavezetést. Előbbi feltétele a jövedelem mindenkori minimálbér nettó összegének elérése, utóbbi pedig kizárólag 14-24 éves korig vehető igénybe.

Bankszámlacsomagok diákoknak és gyermekeknek

A gyermekeknek és diákoknak szóló számlacsomagok többségének nincs számlavezetési díja, emellett ezek a csomagok egyéb kedvező feltételeket is kínálnak, ilyen lehet például az ingyenes kártyakibocsátási, valamint a díjmentes éves kártyadíj.

Egyéb költségek a számlavezetési díj mellett

Egy bankszámla megnyitásakor nem csupán a számlavezetési díj merül fel költségként, ezért célszerű tájékozódni, a csoportos beszedés, az utalás és a készpénzfelvétel költségeiről, valamint a bankkártya éves díjáról is. Az interneten megtalálható kalkulátorok segítségével a különböző bankszámlacsomagok könnyen és gyorsan összehasonlíthatók, így a leendő banki ügyfél kiválaszthatja a számára legkedvezőbb ajánlatot.