Bankszámlacsomagok gyermekek részére – Miért jó, ha van a gyereknek bankszámlája?

0

A gyermekek jelentős része kap havonta állandó összegű zsebpénzt szüleitől, többnyire készpénzben. A szülőknek érdemes lenne megfontolni a számlanyitást gyermekük részére, ugyanis az elektronikusan intézett pénzügyek megannyi előnnyel járhatnak.

Fontos, hogy a gyermekek már egészen fiatalon jártasak legyenek a pénzügyekben, felismerjék a tudatos pénzkezelés fontosságát, hogy mire elérik a felnőttkort, önállóan tudjanak felelősségteljes döntéseket hozni a pénzügyeiket illetően. Ehhez hatékonyan hozzájárulhat egy bankkártyával is rendelkező számlacsomag, melynek segítségével a gyermekek megtanulhatják kezelni a (zseb)pénzüket legyen szó akár vásárlásról, akár megtakarításról. További előnye annak, ha a gyermek rendelkezik bankszámlával, valamint bankkártyával, hogy a szülő a gyermeke távolléte esetén pár másodperc alatt tud küldeni pénzt a részére, így sosem marad pénz nélkül.

Bankszámlacsomagok gyermekeknek

Számos bank igen kedvező feltételekkel kínál lehetőséget a különböző, gyermekek részére kialakított bankszámlacsomagjaival. Általában közös jellemzőjük a számlanyitás és a számlavezetés díjmentessége, valamint a bankkártya 0 forintos éves díja, azonban van olyan bank, amelynél utóbbi csak az első évben ingyenes.

Erste Cseperedő Bankszámla és Erste Diákszámla

Az akár már a gyermek megszületése után is megnyitható Erste Cseperedő Bankszámlát, melynek számlanyitási és számlavezetési díja egyaránt 0 Ft, a gyermek 14 éves koráig használhatja. A 7. életév betöltése után a számlához Mastercard Diák bankkártya is igényelhető. A szülő rálát gyermeke pénzügyeire, ellenőrizheti az aktuális bankszámla egyenleget, a gyermek készpénzfelvételeit, illetve vásárlásait.

A kimondottan diákok részére bevezetett Erste Diákszámla 14-26 éves korig használható. Érvényes diákigazolvány birtokában, valamint e-kivonat igénylése esetén a számlanyitási és számlavezetési díj is 0 Ft, egyebekben a havi díj 280 Ft. Ezen kívül havonta két ingyenes készpénzfelvételt biztosít a bank 150 ezer forintig, az ehhez szükséges nyilatkozat kitöltése esetén. A telebank, a webes és a mobilalkalmazás használata díjmentes. Az Erste Diákszámla szolgáltatás keretén belül több forint- és devizaszámla vezetése is lehetséges, mely nem jár plusz költségekkel.

OTP Junior számlacsomag

Az OTP Bank OTP Junior számlacsomagja 14 év alatt, valamint 14-18 éves korig nyújt segítséget a gyermekeknek, illetve a 18 év alatti fiataloknak a pénzügyeik intézésében.

14 éves kor alatti számlanyitás esetén a számlavezetés, valamint a Mastercard Online Junior Start kártya kibocsátási, illetve éves díja 0 Ft. Bankkártya igénylésére 7 éves kortól van lehetőség.

14-18 éves korig a számlavezetés, valamint a Mastercard Online Junior kártya kibocsátási és éves díja 0 Ft, ahogy az internetes és mobilbank használatáé is. Ingyenes továbbá a készpénzfelvétel havi két alkalommal, 150 ezer forintos összeghatárig, valamint a készpénzátvétellel történő vásárlás, szintén havi két alkalommal, 40 ezer forintos összeghatárig, amennyiben a megfelelő nyilatkozat kitöltésre kerül. A pénzintézet minden hónapban 5-30 százalékos pénzvisszatérítést biztosít, amennyiben a számlatulajdonos a bank OTP Junior Kedvezményprogramjában résztvevő partnereinél kártyával vásárol. 14-18 éves korig fizetési kérelem küldésével költségek nélkül bekérhető a szülőktől a zsebpénz.

Gránit Family Junior számlacsomag

A Gránit Bank Gránit Family Junior számlacsomagjának számlavezetési díja, valamint a 6 éves kortól igényelhető bankkártya díja 0 Ft. A szülő nyomon követheti gyermeke pénzügyeit, limitet állíthat be, vagy akár a bankkártyát is zárolhatja. A gyermek ezt a bankszámlacsomagot 6-18 éves koráig használhatja. A bankkártyás vásárlás, a NetBank, az eBank, a TeleBank, valamint a VideóBank szolgáltás is díjmentes, az ATM-ből történő készpénzfelvétel pedig kedvezményes. A szülő 20 ezer forintig díjmentesen utalhat gyermekének.

K&H ifjúsági számlacsomag

A K&H Bank a 14-18 éves fiataloknak nyújt megoldást pénzügyeik intézéséhez ifjúsági számlacsomagjával. A bankszámla havi díja 0 Ft, a dombornyomott Mastercard érintőkártya díja az első évben 0, ezt követően pedig, 50 százalék kedvezménnyel, évi 4155 Ft. Díjmentes továbbá többek között az e-bank, valamint a mobilbank használata és a mobilinfo SMS havi díja (24 Ft/SMS díj mellett).